remedial teaching De Ladder - De Ladderspellen
praktijk voor remedial teaching en leren leren -
De Ladderspellen: leren = leuk!!

U kunt als ouders ook veel doen om uw kind verder te helpen, of zelfs om problemen te voorkomen. De leukste manier om dit te doen is natuurlijk door het spelen van leuke en spannende gezelschapsspellen, die ook nog eens heel leerzaam zijn! 
R.t. praktijk De Ladder heeft in de loop van de jaren allerlei gezelschapsspellen ontwikkeld waarmee spelenderwijs geoefend kan worden met (werkwoord)spelling, taal en rekenen.

Deze spellen zullen het komende jaar uitgegeven worden onder het label "De  Ladderspellen". De eerste spellen, Letterdieven! en Schatrovers! zijn nu te bestellen. Voor de beschrijving zie hieronder. 
Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief. Dat kan via het contactformulier. Meer informatie vindt u hier.

Nieuw rekenspel: "Schatrovers!""Schatrovers" is een spannend gezelschapsspel dat leuk is voor het hele gezin!
En al spelend oefen je ongemerkt ook nog eens met de sommen over het tiental!
In het spel bouw je een brug naar de overkant, waar een schat ligt die door een draak bewaakt wordt! Lukt het je om de draak te snel af te zijn? En kom je dan ook nog veilig terug met de schat? En wat doen je medespelers, helpen ze je of vallen ze je aan om de schat van je af te pakken?  Spannend tot op het laatste moment!

Meer informatie? Kijk op www.deladderspellen.nl/rekenen

"Letterdieven!!"
 
Mam, mag Misjel vanaavont bij ons eeten? 
En eten we dan panekoeken? Of pietsa?
 
Herkent u dit? Uw kind haalt misschien goede cijfers voor een dictee, maar als je zijn 'vrije teksten' leest, lijkt het alsof hij niets leert op school. Dat komt omdat hij bij dictee bij ieder woord goed nadenkt, maar niet als hij een briefje aan zijn moeder schrijft. 
Je zou willen dat hij bij iedere lange klank of medeklinker die hij hoort, bedenkt of hij één of twee klinkers moet schrijven, en bij een ei-klank of het een -ei- of een -ij- is.
Het spellingsbewustzijn wat daarvoor nodig is, wordt getraind met het spel "Letterdieven". Meer weten?

Het spel kost € 32,50 (incl. BTW).  Wees er snel bij! 
Wilt u het spel bestellen? Gebruik het contactformulier of ga naar  www.deladderspellen.nl 

Klik op de afbeelding hieronder om een filmpje te zien waarin kinderen het spel spelen!"Letterdieven" is een hilarisch spel!  
Je krijgt een plaatje te zien, en moet in het woord dat daarbij hoort op zoek gaan naar de 'instinkers', dus het spellingsprobleem. Bij ieder soort spellingsprobleem moet je een bepaalde handeling uitvoeren. 
 Bijv.: Bij een letterdiefwoord 
(of letterrover) roep je "Houd de dief" terwijl je wijst in de richting waarin hij is verdwenen, en bij een -ei- roep je “toktok!" Leren = leuk!   
Het spel is geschikt voor beginnende en gevorderde spellers. Het kan ook gebruikt worden om te oefenen met specifieke spellingscategorieën. 
Met de kaartjes zijn meerdere spellen te spelen, zoals "Vind de dief", waarbij je zo snel mogelijk je letters moet zien door te strepen. Of "Klankengalgje" of "Klankendomino"!
Er kan ook individueel mee geoefend worden:  Een kind kan zichzelf er een dictee mee geven, of er kan opdracht gegeven worden om de kaartjes te sorteren op spellingsprobleem. 
Beginnende lezers kunnen de kaartjes andersom gebruiken: ze lezen het woord en kijken of het klopt met het plaatje. Tenslotte zijn de kaartjes ook te gebruiken om de woordenschat uit te breiden. 
Leren = leuk!!

Nog meer informatie? Klik hier vor mijn blog hierover, en hier voor de website van De Ladderspellen.
 
 


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint