Mijn Blog
praktijk voor remedial teaching en leren leren -
RSS

Recente posts

Als rekenen niet vanzelf gaat
Waarom scoort mijn kind zo slecht op de entreetoets?
The making of "Schatrovers!" deel 2
"Schatrovers!" The making of deel 1
Houd de (letter)dief!!!

Categorie├źn

als rekenen moeilijk gaat
De Ladderspellen, maken leren leuk!
entreetoets
hulp online
stoomcursus
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

De Ladderspellen, maken leren leuk!

The making of "Schatrovers!" deel 2

The making off....het vervolg. Lees deel 1 voor het begin.

De brugconstructie bleek een beetje wankel, en lastig op te bergen. Dus werd het een strook met een soort haakjes bij de tientallen, en de brugdelen kregen inkepingjes die over de haakjes geschoven moesten worden. De dobbelstenen gingen bepalen hoeveel brugplankjes er aangelegd moesten worden, en zo groeide het uit naar een wedstrijdje wie het eerst aan de overkant was. Degene die voorop liep, legde het brugdeel aan. De achtervolger moest dan het totaal van dat brugdeel gooien om verder te komen.

"Schatrovers!" The making of deel 1

Het begon allemaal met Miranda.Miranda zat in groep 5, en had grote problemen met rekenen. Ze had wel andere talenten: zo was ze dol op zingen, en wist heel veel liedjes uit haar hoofd. En ze was gek op tekenen: als ze tijdens de r.t. maar even ergens op moest wachten, zat ze al een tekeningetje te krabbelen.
Dank zij deze talenten was ze redelijk ver gekomen met rekenen: werkbladen met sommen tot 20 werden in een hoog tempo gemaakt, door gebruik te maken van haar visuele geheugen. Maar een mondeling gevraagde som schreef ze, desnoods met haar vinger op de tafel, eerst op.

Houd de (letter)dief!!!

Let op! Letterdieven!!!
 
Na jaren van bedenken, uitproberen, veranderen en ontwikkelen is het nu zover: het eerste spel van De Ladderspellen is op de markt!!
 
Veel kinderen hebben problemen met spelling. Woordpakketten uit het hoofd leren lukt vaak nog wel, maar ja, wanneer schrijf je nu twee medeklinkers, en wanneer één klinker terwijl je er twee hoort? En dan denk je dat je een woord als 'kapitijn' goed geschreven te hebben, en dan blijkt dat die ene a wel klopt, maar dat die ij en ei had moeten zijn.

Risk en De Ladderspellen

Over Risken en De Ladderspellen

Toen ik op de basisschool zat, kon ik goed leren. Alleen die topotoetsen: gek werd ik ervan! Ik leerde de landen van de wereld  van een kaart op een A4'tje, maar tijdens de toets werden de landen aangewezen op de grote kaart voor de klas. Op één of andere manier werkte dat niet voor mij. Mijn enige onvoldoende die ik ooit haalde op de basisschool was een 4 voor topo! En ik wist nog steeds niet hoe de wereldkaart eruit zag!
Dat veranderde toen het spel Risk populair werd!
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint