remedial teaching De Ladder - Mogelijkheden
praktijk voor remedial teaching en leren leren -

Wat biedt De Ladder?

Rekenproblemen:

Rekenproblemen kunnen veroorzaakt worden door veel  verschillende factoren. 
Binnen de praktijk kan een uitgebreide rekentest afgenomen worden waarin wordt vastgesteld waar de problemen precies liggen. Lees verder

Werkgeheugentraining

Reken- en spellingsproblemen kunnen ook (mede) veroorzaakt worden door een zwak werkgeheugen. Dit zwakke werkgeheugen kan ook problemen veroorzaken op andere gebieden.


Voorbereiding op de cito-eindcitotoets

Veel ouders willen hun kind helpen om een goede eindcitotoets te maken. 
Dit kan op veel manieren, maar niet iedere manier is even effectief of financieel haalbaar.  De Ladder biedt nu een citovoorbereiding op maat aan in verschillende samenstellingen.
U kunt zo zelf. op basis van uw budget, kiezen welke training voor u en uw kind haalbaar en gewenst is. 
Vaak wordt er te laat gestart met de voorbereiding op de cito-eindtoets. Er is dan te weinig tijd om achterstanden en hiaten weg te werken. Daarom start De Ladder al in de zomervakantie met de voorbereiding!Lees- en spelllingsproblemen

Heeft uw kind moeite met lezen en/of spelling? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Extra 'leeskilometers' maken kan helpen, maar als dat niet voldoende is, moet er verder worden gezocht naar een oorzaak. Lees verder.

Hulp bij het Leren leren

Lerenlerencoaching is vooral bedoeld voor (aanstaande) leerlingen van het    voortgezet onderwijs, maar ook voor leerlingen van MBO of HBO en zelfs volwassenen die moeite hebben met het verwerken van grote hoeveel-heden informatie, met overzicht houden en met plannen. Lees verder.

De Ladderspellen

U kunt als ouders ook veel doen om uw kind verder te helpen, of zelfs om problemen te voorkomen. De leukste manier om dit te doen is natuurlijk door het spelen van leuke en spannende gezelschapsspellen, die ook nog eens heel leerzaam zijn! 
Heeft u niet veel tijd, of wil uw kind liever met andere kinderen spelen?Geef het dan op voor de Spellenmiddagen! Lees verder

Intelligentieonderzoek (WISCIII)

Sinds kort is het mogelijk om bij De Ladder een intelligentieonderzoek (WISCIII) te laten doen. Het onderzoek wordt afgenomen door orthopedagoog Merel Bijl, waarmee De Ladder een samenwerkingsverband heeft. 
Voor tarieven klik hier.
Cursussen Lerenleren en Voorbereidende Wiskunde 


Binnenkort starten (bij voldoende aanmeldingen) de cursussen Lerenleren en Voorbereidende wiskunde weer.

Lerenleren:
In 6 lessen van 1,5 uur gaan we aan de slag met zaken als planning, agendagebruik en onderwerpen als: hoe kun je zo veel mogelijk leren in zo min mogelijk tijd (zonder dat je het de week daarop allemaal weer vergeten bent).
Hierbij wordt gebruikgemaakt van alle nieuwe inzichten in 'lerende hersenen', waaronder ook mindmappen en snellezen. Maar ook: hoe motiveer je jezelf als je geen zin hebt, hoe voorkom je dat je steeds naar je telefoon grijpt, hoe haal je het beste uit jezelf, enz. 

Voorbereidende wiskunde

Kinderen die op de basisschool rekenproblemen hebben, krijgen vaak ook problemen met wiskunde op het voortgezet onderwijs. Sommen mogen tijdens dit vak weliswaar uitgerekend worden op de rekenmachine, maar juist bij deze kinderen ontbreekt vaak het inzicht in wat er dan uitgerekend moet worden. 
Zwakke rekenaars vallen met name uit op de onderdelen die vroeger onder 'algebra' vielen, dus het wat abstractere gegoochel met getallen. 
De (5) lessen zijn erop gericht om vast op een abstractere manier te leren rekenen, zodat ze met dit onderdeel in de brugklas minder moeite zullen hebben. 

Wanneer?
Dit wordt bepaald in overleg met deelnemers.   

Kosten:
Cursus Lerenleren (6 x 1,5 uur): € 112,50
Cursus Voorbereidende wiskunde: (5 x 1 uur): € 85,-
Combinatietarief beide cursussen: € 180,-.
De cursussen gaan door bij minimaal 3 aanmeldingen. 


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint