Citotraining

 

 

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je de resultaten die je altijd hebt gekregen.

 

hulp bij citotoetsen

Goed voorbereid de citotoets doen.

"Mijn kind haalt goede cijfers met de methodetoetsen, maar bij de citotoetsen scoort hij/zij veel lager." 

Dat is wat ik veel hoor van ouders die hulp zoeken, en die dan hopen dat een citotraining gaat helpen. 

 

Alleen dit al ziet er spannend uit!

Angst voor de citotoets

Hulp bij citotoetsen

Maar alleen maar oefenen met citovragen is niet de oplossing. Eerst zal de oorzaak achterhaald moeten worden van het verschil in resultaat tussen de methodetoetsen en de citotoets. De citotraining begint meestal wel met het maken van een cito-eindtoets of entreetoets. Als dan duidelijk wordt op welke onderdelen niet goed gescoord wordt, gaan we daarmee gericht aan de slag. Tijdens deze lessen zoek ik naar andere oorzaken: wordt de manier van vragen stellen niet goed begrepen, heeft je kind last van faalangst, kan het niet goed tegen de tijdsdruk enz. De begeleiding kan in de praktijk plaatsvinden of online.

 

Ontspannen naar de citotoets

Citotraining met huiswerkpakketten

 Een andere mogelijkheid is dat je kind de toets thuis maakt. . Na inlevering en analyse van het gemaakte werk kan er dan een aanvullend huiswerkpakket samengesteld worden (eventueel met extra instructiefilmpjes). Omdat ik zelf in deze constructie niet met je kind zelf werk, heb ik uiteraard minder zicht op bijkomende problemen zoals faalangst en niet kunnen omgaan met de tijdsdruk. Er kunnen altijd extra lessen afgesproken worden om de hardnekkige problemen aan te pakken.

Wij zijn super tevreden over Mirjam. Onze zoon kreeg mavo/havo advies en was erg teleurgesteld. Hij liep erg achter met begrijpend lezen. Mirjam heeft ervoor gezorgd dat hij van 66% goed op het onderdeel begrijpend lezen in de entreetoets binnen een half jaar naar 88% goed bij de citotoets is gegaan. Hierdoor werd zijn advies zuiver Havo waar hij zelf erg blij mee was. Hierna zijn wij gestopt met bijles. Als klap op de vuurpijl kregen wij afgelopen week de uitslag van de eindcito waar hij 546 gehaald heeft en zelfs VWO kan gaan doen. We houden het bij Havo maar zijn heel blij dat Mirjam ervoor gezorgd heeft dat hij met een goede basis naar de middelbare school gaat. Mirjam bedankt!