Even voorstellen

 

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je de resultaten die je altijd hebt gekregen

 

 

Ik ben Mirjam Schumacher. Bovenstaande uitspraak van Einstein is mijn motto.

Vrij vertaald naar de rt-praktijk: Als je een kind steeds op dezelfde manier iets probeert te leren, krijg je altijd hetzelfde resultaat. En voor sommige kinderen blijven die resultaten dan tegenvallen. 

Bijles of remedial teaching?

Kinderen leren nu eenmaal niet allemaal op dezelfde manier. En daarin schuilt nu juist de kracht van remedial teaching. Anders dan bij bijles kijk ik als remedial teacher naar wat voor jouw kind werkt, hoe jouw kind het beste leert. En als ik daar achter ben, gaan we op die manier aan de slag met de leerstof. De insteek is soms anders, maar de resultaten zijn altijd (veel) beter. Mijn andere manier van kijken naar kinderen en leren wordt weerspiegeld in de spellen en leermaterialen die ik heb ontwikkeld en die je op deze website vindt onder de menuknop De Ladderspellen. 

Leerproblemen

Nadat ik 10 jaar in het speciaal basisonderwijs had gewerkt ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor remedial teaching. Inmiddels heb ik veel ervaring opgegaan met kinderen met leer- en gedragsproblemen, zoals AD(H)D en ASS, werkhoudingsproblemen en concentratiestoornissen. Ik ben op de hoogte van de nieuwste inzichten en behandelingsmethodes ten aanzien van leerproblemen als dyslexie  en dyscalculie. 

In 2012 heb ik mijn opleiding tot lerenlerencoach afgerond. Daardoor kan ik in mijn begeleiding gebruikmaken van de nieuwste kennis over leren leren. Je vindt daar meer over onder de menuknop Lerenleren.

 

Wij zijn zeker tevreden over Mirjam. Mijn dochter ging met tegen zin vond het allemaal niet nodig in het begin. Maar nu een aantal maanden verder vindt ze het super fijn bij Mirjam. De puntjes waar ze wat minder op scoorde op school scoorde ze nu goed op. Wij kunnen Mirjam aan iedereen aanraden.

W. El Moumene

Overige aanvullende opleidingen/certificaten:

- Lerenlerencoach

- My Cognitioncoach

- Jamara rekentrainer

- Ambassadeur Stoplichtkaartjes

Overige werkzaamheden

Ik schrijf ook artikelen en teksten voor begrijpend lezen voor de website "Wijzeroverdebasisschool". 

Bovendien schrijf ik teksten voor begrijpend lezen voor de website Leesmees.