Piet in paniek: de zakken met cadeautjes zijn niet goed dichtgebonden en nu zijn alle cadeautjes door elkaar geraakt! Door goed samen te werken (ieder kind zijn/haar eigen deel van het verhaal) goed te lezen en logisch te denken kun je het probleem voor Piet oplossen zodat de cadeautjes op de goede plek terechtkomen. 

 

Download gratis!

Speurkaart cadeautjes
Gecomprimeerd bestand – 1,6 MB 241 downloads

¨De pepernoten zijn verdwenen! Verstoppiet had ze verstopt maar als hij ze wil gaan halen, zijn ze weg!

In dit speurverhaal moeten de lezers erachter komen wie de pepernoten heeft gestolen. Iedere lezer krijgt een kaart met een deel van het verhaal. Door goed te lezen en samen te werken kunnen de kaarten in de goede volgorde leggen en vervolgens het raadsel oplossen. 

Sinterklaasspeurkaarten
PDF – 6,7 MB 267 downloads

Speurkaarten: verjaardagsfeestje!

Ze is jarig geweest, en om dat te vieren gaat zij met haar vrienden en vriendinnen naar de bioscoop. Door de aanwijzingen op de kaarten te combineren, kun je ontdekken wie de jarige is, hoe oud ze geworden is, en de leeftijd en kleding van de andere gasten ontdekken. 

Met de Speurkaarten wordt geoefend met:

- Begrijpend lezen

- Gedetailleerd lezen

- Verbanden leggen

- Logisch nadenken

- Doorzetten

Download nu gratis!

Matrix En Kaartjes Verjaardagsfeestje
Excel – 10,6 KB 683 downloads
Speurkaarten Verjaardagsfeestje
PDF – 343,5 KB 700 downloads

Letterdieven!

€ 5,95

"Letterdieven" is een hilarisch spel!  

Je krijgt een plaatje te zien, en moet in het woord dat daarbij hoort op zoek gaan naar de 'instinkers', dus het spellingsprobleem. Bij ieder soort spellingprobleem moet je een bepaalde handeling uitvoeren. Wie het eerste de bal pakt, mag het zeggen. 

Je roept bijvoorbeeld "houd de dief", slaat met je vuist op tafel en doet of je gitaar speelt. 

Kortom: zo is leren leuk!

In het spel zitten meer dan 170 kaartjes met afbeeldingen, met woorden uit 14 verschillende spellingscategorieën, van -stomme-e- tot woorden met -th-.

Op de achterkant van het kaartje staat het woord, met de spellingmoeilijkheid duidelijk aangegeven in kleur. 

Met de kaartjes zijn, naast Letterdieven,  meerdere spellen te spelen, zoals "Klankengalgje",  "Klankendomino" en " Spellingset".  Voor urenlang speelplezier! 
                                                                                                                   Wil je weten wat je kind of leerling er precies van leert, lees dan mijn blog hierover!  

 

           Nu met gratis bonus: de overzichtkaarten Valkuilen spelling !

Let op! Na betaling wordt je doorgelinkt naar een pagina waarop je alle bestanden kunt downloaden. Deze link is eenmalig, dus download gelijk of sla de link op!


  Valkuilen spelling

€ 2,50


Veel kinderen denken niet na voor ze een woord opschrijven, en schrijven precies wat ze horen. Daarbij wordt er ook niet bij stilgestaan dat die lange klinker met maar één letter geschreven wordt, dat die -g- misschien wel een -ch- moet zijn enz. En als ze dat bij een dictee wel doen, dan vaak nog steeds niet bij de 'vrije' spelling. 
Deze Valkuilen spelling zij ontwikkeld als een soort stappenplan: je hoort een woord, dan ga je hakken en luisteren: hoor ik een klinker aan het eind van een klankstukje en zo ja, is het een korte of een lange. Na die regel toegepast te hebben, kunnen ze snel scannen of er nog andere valkuilen in het woord zitten: stomme -e-, -ch-, -ge enz. Daarmee wordt hun spellingsbewustzijn ontwikkeld. Net als bij het spel Letterdieven, dat ook ontwikkeld is om te werken aan het spellingsbewustzijn. 

Let op! Na betaling wordt je doorgelinkt naar een pagina waarop je alle bestanden kunt downloaden. Deze link is eenmalig, dus download gelijk of sla de link op!


Kraak de code!

€ 3,95

Het spel "Kraak de code" is een leuk gezelschapsspel waarin kinderen (en volwassenen) spelenderwijs oefenen met de werkwoordspelling. Het spelbord lijkt verdacht veel op het werkwoordschema!

De spelers krijgen kaartjes met zinnen waarin ze het werkwoord goed moet spellen. Door met de kleurendobbelsteen te dobbelen gaan ze dan vervolgens door het werkwoordschema heen, waarbij ze bij iedere stap een fiche krijgen. Zo ontstaat een kleurencode. Als ze aan het eind zijn, schrijven ze het werkwoord op, en kunnen dan op de bij de code behorende codekaart controleren of ze het woord goed gespeld hebben. Als dat zo is, verdienen ze een blokje. Wie het eerst 3 verschillend gekleurde blokjes heeft, heeft gewonnen. 

Dit spel kan natuurlijk ook als zelfcontrolerend materiaal ingezet worden.  Er zijn maar liefst 120 kaartjes met zinnen!

Let op! Na betaling wordt je doorgelinkt naar een pagina waarop je alle bestanden kunt downloaden. Deze link is eenmalig, dus download gelijk of sla de link op!