Geef dat rekenen een boost!

 

Rekenboostcamps!

 In de vakanties biedt r.t. De Ladder Rekenboostcamps aan. In de vakanties wordt in 2 dagen 5 uur geoefend met de tafels of met de sommen tot 20.  Tijdens de Boostcamps gaan we intensief aan de gang met rekenen. Maar niet met pen en papier, maar bewegend en spelend! Door te bewegen worden beide hersenhelften aangesproken, en door het plezier en de ontspanning gaat het leren makkelijk. Kinderen ervaren de boostcamps niet als leren, maar als spelen!  

De Boostcamps vinden plaats in groepjes van 3-5 kinderen. Vol is vol!                                            

Het tarief voor alle Rekenboostcamps is € 70 (voor 5 uur) Kijk hieronder voor de eerstvolgende data.

De Boostcamps gaan alleen door als er minstens 3 aanmeldingen zijn. 

 

Tafelboostcamp

Zo hard gestampt, en nog zitten die tafels er niet in? Tijdens het Tafelboostcamp gaan we het op een andere manier aanpakken! We gaan de tafels bewegend en spelend oefenen: springend, joggend, hinkelend, overgooiend..... Daarbij maken we o.a. gebruik van de Tafelmethode met de Stoplichtkaartjes. Na deze cursus kan je kind de tafels dromen! 

 

  In de zomervakantie worden diverse Rekenboostcamps gegeven. Geef (vrijblijvend) door dat je belangstelling hebt en voor welk  Boostcamp, dan houd ik je op de hoogte.   

                                                                                            

                                                

Rekenboostcamp automatiseren tot 20 in de zomervakantie!

De plus- en minsommen tot 20 vormen de basis voor al het verdere rekenen. Lukt het jouw kind maar niet om deze sommen te automatiseren? En blijft het daarom maar tellen op de vingers? Na dit Rekenboostcamp is dat verleden tijd!

We gaan weer spelend en bewegend aan de gang en gebruiken daarbij o.a.  de methode van de  Eierdooskaartjes.   

                                               

Wanneer? Bij voldoende belangstelling worden de (2) data in overleg met de deelnemers vastgesteld. Laat hier weten dat je belangstelling hebt, dan ontvang je zo snel mogelijk meer informatie.

Rekenboostcamp meten en wegen in de zomervakantie!

We gaan aan de gang met alle onderdelen van meten: geld, gewicht, meten en klokkijken.  Niet op de computer of  

met werkbladen, maar door te doen!  We gaan een winkeltje inrichten waarvoor we de doosjes zelf knutselen (daarvoor moet veel gemeten worden), vullen (wegen!), prijzen en daarna gaan we winkeltje spelen (geldrekenen). Natuurlijk moeten we voortdurend de openings- en sluitingstijden in de gaten houden!   Na dit boostcamp heeft je kind een goede basis voor dit onderdeel van rekenen in groep 4 en groep 5!