Geef dat rekenen een boost!

 

In de zomervakantie zakt veel van de dat jaar geleerde lesstof weg. Dat is altijd al zo, maar zeker na de weken thuisonderwijs vanwege het coronavirus kan het zijn dat je kind even bijgespijkerd moet worden. Daarom blijft r.t.praktijk De Ladder deze zomer gewoon open!

Je kunt je kind opgeven voor individuele lessen, maar ook voor de zomerschool waarin we met verschillende onderwerpen aan de gang gaan.Maar het is natuurlijk wel vakantie, dus we houden het wel leuk! We gaan vooral bewegend en spelend leren! Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

 

Rekenboostcamps!

In de week van 10-14 augustus 2020  kunnen verschillende rekenboostcamps gevolgd worden. Op 2 dagen gaan we 2,5 uur intensief aan de gang met rekenen. Maar niet met pen en papier, maar bewegend en spelend! Door te bewegen worden beide hersenhelften aangesproken, en door het plezier en de ontspanning gaat het leren makkelijk. Kinderen ervaren de boostcamps niet als leren, maar als spelen! De Boostcamps vinden plaats in groepjes van 3-5 kinderen. Vol is vol!

                                               Het tarief voor alle boostcamps is € 70 per camp.

 

 

Tafelboostcamp

Zo hard gestampt, en nog zitten die tafels er niet in? Tijdens het Tafelboostcamp gaan we het op een andere manier aanpakken! We gaan de tafels bewegend en spelend oefenen: rennen, vliegen, duiken, springen vallen en weer opstaan..... Daarbij maken we o.a. gebruik van de Tafelmethode met de Stoplichtkaartjes. Na deze cursus kan je kind de tafels dromen! 

 

                                               10 en 12 augustus, 13.30 -16.00 uur Tafelboostcamp, tafels 1 t/m 5

                                               11 en 13 augustus, 13.30 -16.00 uur Tafelboostcamp tafels 6 t/m 10

                                                

Rekenboostcamp automatiseren tot 20

De plus- en minsommen tot 20 vormen de basis voor al het verdere rekenen. Lukt het jouw kind maar niet om deze sommen te automatiseren? En blijft het daarom maar tellen op de vingers? Na dit boostcamp is dat verleden tijd!

We gaan weer spelend en bewegend aan de gang en gebruiken daarbij o.a.  de methode van de  Eierdooskaartjes. 

                                                12 augustus en 14 augustus, 10.30 - 13.00, automatiseren optellen en aftrekken tot 20

 

Oefenen met kommagetallen, breuken en procenten

Naast de Rekenboostcamps is er in de laatste week van de zomervakantie ook de Escaperoomquest Op zoek naar de Gouden Komma.